Coaching

Werkwijze

Wil je gezonder leven? Meer energie krijgen van je werk? Ervaar je (werk)stress? Of wil je juist weer aan het werk? benVitaal helpt je bewust te worden, de regie te nemen, vooruit te kijken en stappen te zetten die je brengen waar je wilt zijn. Dit doen we aan de hand van verschillende soorten coaching:

Aanpak

Leefstijl, stress, veranderingen in werk en privésituaties hebben grote invloed op jouw gezondheid en leven. Samen met de coach ga je gericht aan de slag om de balans in je leefstijl terug te krijgen. Vanuit een integrale aanpak zorgen we voor structurele gedragsverandering. Dat doen we door je intrinsiek te motiveren. Ieder traject start met een intakegesprek. Daarin analyseren en achterhalen we samen jouw aandachtspunten. Bewustwording staat hierin centraal. We stellen doelen die jij wilt en kunt bereiken. In een plan van aanpak leggen we vast hoe we jouw doelen omzetten in concrete acties. Wij geven je de handvatten die je nodig hebt om zelf de regie te nemen. Zodat jij jouw persoonlijke doelen bereikt!

Onze coaches

Onze coaches

Werken aan vitaliteit? Leefstijl verbeteren? Loopbaancoaching? Jobcoaching? Duurzame inzetbaarheid verbeteren? De coaches van benVitaal helpen je graag verder: 

Iris Strooper, MSc.

Functie & accreditaties

 • Vitaliteitscoach
 • BGN gewichtsconsulent
 • NOLOC loopbaancoach
 • Re-integratie coach

Achtergrond:
Gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht, master bewegingswetenschappen, sporthogeschool Fontys afgerond, als personal trainer opgeleid en nu werkzaam als vitaliteitscoach, duurzame inzetbaarheidscoach, loopbaancoach en teamleider van de coaches.

Wat kenmerkt jou als coach? 
Ik ben een enthousiaste coach waar mensen zich snel vertrouwd bij voelen door mijn openheid, oprechte interesse en inlevingsvermogen. Ik krijg vaak te horen dat mijn manier van coachen heel prettig is, dat ik heel goed kan luisteren, waardoor ik vaak zelfs signaleer wat er achter datgene ligt wat gezegd wordt waardoor ik in staat ben mensen nieuwe inzichten te geven die hen verder helpen in hun ontwikkeling of het bereiken van hun doel.

Kim Beekmans

Functie & accreditaties:

 • Vitaliteitscoach
 • BLCN Leefstijlcoach
 • CSR stress -en burnout coach
 • Re-integratie coach

Achtergrond:
Sport, Gezondheid & Management aan de HAN in Nijmegen gevolgd door de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG) om mijn BLCN accreditatie te behalen.

Wat kenmerkt jou als coach?      ​​​​
Ik ben een actieve en enthousiaste coach die door haar open- en eerlijke houding, in combinatie met de nodige humor, jou weet te motiveren je persoonlijke doelen te behalen. Tijdens mijn coachgesprekken geef ik graag mijn passie en kennis omtrent vitaliteit en duurzame inzetbaarheid door, maar ik kijk ook met jou naar “waar het allemaal begon” om zo samen te zorgen voor een duurzame gedragsverandering.

Lisanne Spoon

Functie & accreditaties:

 • Vitaliteitscoach
 • BGN Gewichtsconsulent
 • NOLOC Loopbaancoach
 • BLCN leefstijlcoach 
 • Stoppen-met-roken coach

Achtergrond:
Sport- en beweegagoog, Gewichtsconsulente, Vitaliteitscoach & Loopbaancoach

Wat kenmerkt jou als coach?
Wanneer jij in gesprek met mij gaat over jouw duurzame inzetbaarheid, leefstijl en loopbaan dan ben je verzekerd dat er iemand echt naar je luistert. Mijn coaching kenmerkt zich door de oprechte, toegankelijke en soms een tikkeltje humoristische manier van coachen. Belangrijk is het om aandacht te besteden aan jezelf, je lichaam en je geest. Jij moet immers toch een hele hoop uren per dag met jezelf doorbrengen toch?’

Lotje Pulles

Functie & Accreditaties:

 • Vitaliteitscoach
 • NOLOC Loopbaancoach
 • BLCN Leefstijlcoach
 • Stoppen-met-roken coach

Achtergrond:
Verpleegkundige (HBO-V) met aansluitend de Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG).

Wat kenmerkt jou als coach?
Vanuit de zorg heb ik een passie gekregen voor preventie. Ik ben een praktische en enthousiaste coach, houdt mensen een spiegel voor maar laat hen wel in hun waarde.

Externe coaches

Daarnaast maakt benVitaal gebruik van een aantal externe coaches:

Claudia Smeets

 • NOLOC loopbaancoach
 • Vitaliteitscoach

John van Heel

 • Loopbaancoach
 • Vitaliteitscoach

Jerome van Zeijl

 • DISC trainer

Diana Snellenberg

 • Vitaliteitscoach
 • Re-integratie coach

Mirjam Baas

 • BLCN leefstijlcoach

Ingrid Wildhagen

 • Vitaliteitscoach
 • BLCN leefstijlcoach

Onze referenties

De coach van benVitaal heeft mij prettig gecoacht tijdens een begeleidingstraject over stress en time-management. Hierbij zijn bruikbare tools aangereikt die mij hebben geholpen om een betere werk/privé balans te creëren. Ook heeft de coach mij op een fijne manier een spiegel voorgehouden. Het traject heeft mij concrete acties opgeleverd om stress te verlagen, om te gaan met stressoren, om prioriteiten te bepalen en te focussen op wat belangrijk is wat resulteerde in een groei met mijn sales team.
Marco Peeters, Business Manager , Grodan (part of the Rockwool group)
Omdat ik mijzelf wil ontwikkelen heb ik mij aangemeld voor dit traject bij benVitaal. Ik had gelijk een klik met de coach waardoor ik mij meer ging openstellen en het gesprek vertrouwd liep. Het werd steeds duidelijker welke richting ik op ging. Door de creatieve opdrachten en het bijspringen waar nodig ben ik echt verder gekomen. Het is fijn om te weten dat hetgeen waarin je wilt doorgroeien ook daadwerkelijk uit het coachtraject komt.
Andjella Heukels
Op aanraden van de Arbo-medewerker heb ik mij tijdens mijn ziekteperiode aangemeld voor een coachtraject en ben ik bij benVitaal terechtgekomen. Wat ik fijn vond was dat ik mijn verhaal kwijt kon en dat de coach een rustige, open, nuchtere houding had en heel concreet te werk ging. Door goede tips, eyeopeners en de opdrachten die ik heb gekregen ben ik erg geholpen in mijn proces en is mijn werk weer op de rails gekomen.
Resian Bongers, Verpleegkundige JGZ
Door de coaching heb ik inzicht gekregen in de verhouding tussen stress en herstelmomenten en heb ik een vaste structuur kunnen creëren in mijn werkdag. Dit zorgde voor meer rust. Daarnaast heb ik ‘nee’ leren zeggen tegen uitnodigingen van overleggen als mijn agenda te vol was. Samengevat hebben de gesprekken met Kim voor bewustwording gezorgd en waren ze als ‘stok achter deur’ om besproken zaken toe te passen en de positieve verandering te ervaren.
Gabrielle ten Berge
Mijn enthousiaste, betrokken en kundige coach heeft mij begeleid om te stoppen met roken. Het enthousiasme van Lotje, het stop-team en de overige deelnemers heeft eraan bijgedragen dat ik nog steeds gestopt ben. Stoppen met een groep motiveert meer en het is inderdaad gelukt, het blijft bij vlagen moeilijk maar de momenten worden korter. Beginnen is gewoon geen optie meer.
Marc Geilen