Leefstijlcoaching (GLI/COOL)

Werkwijze

Blijvend gewicht verliezen? Lichamelijk fitter worden? Dan is CooL misschien wat voor jou! Het leefstijlcoaching programma CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het CooL-programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Eén professional voert het programma uit: een geaccrediteerde BLCN leefstijlcoach. Het CooL programma is een tweejarig programma waarin we werken aan langdurige gedragsverandering omtrent verschillende facetten van leefstijl (o.a. voeding, beweging, slaap, stress) met als uiteindelijk resultaat gewichtsverlies en een hogere kwaliteit van leven.

Programma

Deel 1: Basisprogramma CooL

CooL is een individueel- en groepstraject van twee jaar dat bestaat uit een basis- en een onderhoudsprogramma. Het basisprogramma richt zich op het veranderen van jouw leefstijl. De groepen bestaan uit gemiddeld 15 deelnemers. Het basisprogramma duurt 8 maanden en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een intakegesprek met jouw persoonlijke coach
  • Twee vervolggesprekken
  • Acht groepsbijeenkomsten
  • Een eindgesprek ter evaluatie

Deel 2: onderhoudsprogramma CooL

Het onderhoudsprogramma heeft dezelfde inhoud als het basisprogramma, verspreid over een periode van 16 maanden. In dit programma begeleiden we je bij het volhouden van de veranderingen die je hebt doorgemaakt in het basisprogramma.

Vergoeding zorgverzekering leefstijlcoach

Voldoe je aan de inclusiecriteria* voor Cool? Dan vergoedt je zorgverzekeraar dit traject volledig.

Kom ik in aanmerking voor CooL?

Het CooL-programma is gericht op:

  • Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogd risico op diabetes type 2 of hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu

  • Volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) met daarbij een verhoogde buikomvang (vrouwen >88 cm, mannen >102 cm)
  • Volwassenen met obesitas (BMI ≥ 30)

Daarbij geldt ook dat je voldoende gemotiveerd moet zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen. De huisarts of praktijkondersteuner bepaalt of je voldoet aan de voorwaarden en verwijst je door naar het CooL-programma van benVitaal Coaching.

Download hier onze folder met bovenstaande informatie! 

Bekijk via deze link een succesverhaal van een CooL-deelnemer!

Impressie filmpje

Onze referenties

Ik wilde de transitie maken van fitnessprofessional naar leefstijlcoach met mijn eigen praktijk, daarom heb ik mij aangemeld voor een begeleidingstraject bij benVitaal. Ik ben goed begeleid door John en heb, mede door zijn enthousiasme en kennis van zaken, grote stappen gezet richting mijn eigen praktijk.
Renger, Fysiotherapeut en leefstijlcoach
Mijn enthousiaste, betrokken en kundige coach heeft mij begeleid om te stoppen met roken. Het enthousiasme van Lotje, het stop-team en de overige deelnemers heeft eraan bijgedragen dat ik nog steeds gestopt ben. Stoppen met een groep motiveert meer en het is inderdaad gelukt, het blijft bij vlagen moeilijk maar de momenten worden korter. Beginnen is gewoon geen optie meer.
Marc Geilen

Meer informatie

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist