Over benVitaal

Wie wij zijn

Je vitaal voelen, dat gunnen we iedereen. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen bewust maken van het belang van een goede gezondheid en leefstijl. Zie je dat in? Dan ben je bereid om zelf de regie hierover te nemen. Door mensen intrinsiek te motiveren om actief te werken aan een gezonde leefstijl, helpen we mensen gelukkiger te voelen en beter te functioneren: ‘benVitaal’.

We ondersteunen mensen bij het verbeteren van vitaliteit, inzetbaarheid en leefstijl. Dat doen we vanuit verschillende invalshoeken: het bedrijfsleven, de fitnessbranche en de particuliere markt.

Een greep uit onze diensten:

 • Bedrijfsfitness
 • Beweegprogramma’s
 • Leasefiets
 • Vitaliteitsprogramma’s
 • Inzetbaarheidstrajecten
 • Loopbaan coaching
 • Workshops en opleidingen
 • … en meer!

Waarom benVitaal?

 • Om zo goed mogelijk bij jou of jouw doelgroep aan te sluiten, zijn onze diensten altijd maatwerk. Ons team van adviseurs, vitaliteitscoaches en docenten gaat elke dag met veel plezier voor jou aan de slag.
 • benVitaal is aanwezig in een groot aantal netwerken. Daardoor verbinden we maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en particulieren.
 • Met onze Limburgse roots hebben we een maatschappelijke rol in deze provincie. We werken samen met o.a. Netwerk Vitaal Limburg, het Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en Maastricht University.

Historie

In 2001 maakte de overheid het fiscale bedrijfsfitness mogelijk. Twee Limburgse organisaties gingen daarmee enthousiast aan de slag één vanuit de vraag van fitnesscentra om de werkgeversmarkt aan te spreken. De ander vanuit de behoefte van werkgevers die dit als arbeidsvoorwaarde aan wilden bieden. Beiden met één doel: zoveel mogelijk mensen aan het fitnessen zien te krijgen onder gunstige financiële voorwaarden.

Al snel vonden deze twee clubs elkaar. Zij fuseerden tot benVitaal. Daarmee was benVitaal marktleider voor bedrijfsfitness in Zuid-Nederland. De droom? Meer mensen bereiken. Daarvoor moest de visie breder: het gaat namelijk niet alleen om fitness. Het gaat ook niet om sporten of bewegen. Het draait om de basisvraag: ‘Hoe kan ik zelf werken aan mijn gezondheid en leefstijl?’ Zo kwam de missie van benVitaal tot stand:

Zoveel mogelijk mensen het belang van een gezonde leefstijl en vitaliteit zelf laten inzien en daar actief aan werken.

Deze missie hebben we nog steeds. Niet alleen stellen we de juiste faciliteiten ter beschikking om letterlijk in beweging te komen, maar we zetten ook in op het figuurlijk in beweging brengen van mensen. Zo werken ze aan hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Die bewustwording brengen we op gang met behulp van coaching om zo structurele gedragsverandering te bereiken.

We ondersteunen in onze dienstverlening nog steeds de fitnessbranche, de werkgever én de individuele particuliere deelnemer. Om onze eigen ontwikkelingen bij te benen werken we al jaren met een groeiend aantal coaches met uiteenlopende disciplines en certificeringen. Om de kennis van de professionals in onze branche op niveau te houden is daaruit ook de benVitaal Academy ontstaan. Het combineren van nieuwe fiscale aantrekkelijke regelingen en het actief werken aan je gezondheid, hebben we ook gebundeld in ons leasefiets concept benFietsen.

Zo zijn en blijven wij: benVitaal!

Unique Selling Points benVitaal

Maatwerk diensten
Kwaliteit en erkenning
Persoonlijke aandacht
Ontzorgen van werkgevers
Activeren van medewerkers