Terugblik op de zomer!

Zomer 2023

Typisch zomers? BBQ-en. Dat hadden we alleen nog nooit gedaan met het team Duurzame Inzetbaarheid. Hoog tijd om een BBQ te organiseren dus! We waren welkom bij collega Martijn en daar hebben we onder het genot van een ondergaande zon heerlijk gegeten, gedronken en gelachen. Maar in het kader van balans moest er ook weer bewogen worden. Voor zowel Martijn als Sascha betekende dit dat zij de eerste kilometers op een wielrenfiets gingen maken. Lisanne is gestart met het goede voornemen om één keer in de week met de fiets naar het werk te gaan. Ondertussen werd er op de werkvloer hard gewerkt aan verschillende MDIEU-aanvragen die de nodige aandacht en tijd vroegen. Dat was niet de enige prioriteit, want ondertussen was de benVitaal Academy in samenwerking met het Vista College bezig om de opleiding Leefstijlcoach en Positieve Gezondheid onder te brengen bij de STAP-regeling in september. Het harde werken is beloond met een mooi aantal inschrijvingen.

Het onderwerp waar we niet om heen konden deze zomer: de bruiloft van onze collega Lisanne. Ongeveer elke lunchwandeling konden we weer een onderwerp bedenken: Heb je de jurk al? Welke muziek wordt er gedraaid? Wat gebeurt er met de openingsdans? Eind augustus vond de fantastische bruiloft plaats en hebben we met de collega's een mooi feestje gevierd!

Al snel daarna was het tijd voor de puntjes op de I te zetten voor de MDIEU-aanvragen die we op 1 september in samenwerking met verschillende bedrijven hebben ingediend. Het was even doorwerken, maar het is gelukt! Voor collega Rachelle betekende dit: door naar de SLIM-aanvragen om eind september in te dienen.

In de weken die volgden, bleek dat de benVitaal collega's echte waterratten zijn. Er werd namelijk een PV-uitje georganiseerd waarin collega's konden waterskiën of op een wipe-outbaan konden, collega Iris was regelmatig zelf waterskiënd te vinden achter haar boot en we hadden de roei-trainingen voor het Prominentenroeien van MWC Maastrichtse ook weer op de planning. Zes man sterk stonden klaar op 17 september klaar om de strijd aan te gaan met andere bedrijven. De inzet op de trainingen en tijdens de wedstrijddag zijn beloond met een mooie derde plaats, waar we erg trots op zijn!

Het eind van de zomer hebben veel mensen gezien als startschot om te gaan sporten met een fitnessregeling van benVitaal: er sporten namelijk inmiddels 8000 met een regeling van benVitaal. Super! Nu iedereen terug was van vakantie, was het binnen benVitaal ook tijd om een kwartaalmeeting te plannen en samen te brainstormen over wat het werken bij benVitaal nou zo leuk maakt. De resultaten hiervan kan je vinden op onze LinkedIn.

Zoals collega Lotje zou zeggen: op naar het volgende seizoen!

benVitaal