Modulaire diensten

Werkwijze

Wanneer je nog niet klaar bent om aan een Werkfit traject of Naar werk traject te beginnen, is het mogelijk om eerst gebruik te maken van een modulaire dienst. Er zijn drie soorten modulaire diensten. 

  • Participatie interventie
    Tijdens deze dienst word je gestimuleerd om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten buitenshuis. We helpen je om zelfstandig activiteiten binnen en buiten je eigen sociale netwerk te beginnen en te onderhouden. Deze dienst is bedoeld voor mensen die weinig of geen contact hebben met anderen buiten de eigen huiselijke kring. 

  • Bevorderen maatschappelijke deelname
    Het doel van deze re-integratiedienst is om je fysieke en psychische weerbaarheid te vergroten. We helpen je bij het zetten van stappen om deel te nemen aan activiteiten in georganiseerd verband. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of sporten bij een vereniging of sportclub. Deze begeleiding is bedoeld voor mensen die af en toe contact hebben met mensen buitenshuis, maar nog niet in georganiseerd verband. 

  • Begeleiding bij scholing
    Door jou te begeleiden met het gestructureerd en planmatig volgen van een scholing wordt de kans vergroot dat je een scholing succesvol afrondt. Deze begeleiding is bedoeld voor mensen die een noodzakelijk scholing via UWV volgen, maar nog niet in staat zijn dit helemaal zelfstandig te doen. Bijvoorbeeld omdat de studievaardigheden niet meer actueel zijn of omdat er in de privé situatie afleiding wordt ervaren, waardoor volledige concentratie op de scholing wordt belemmerd. 

Jouw arbeidsdeskundige of adviseur werk kan jouw doorsturen naar ons voor een kennismakingsgesprek. Na dit kennismakingsgesprek bepaal je of je van onze dienst gebruik wilt maken. Jouw contactpersoon bij het UWV zal ons dan de opdracht geven om samen met jou een plan van aanpak (werkplan) op te stellen.

Meer informatie

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist