Miljoenensubsidie om mensen gezonder aan het werk te houden

dinsdag 15 november 2022

Branchevereniging NL Actief, werknemersorganisatie FNV Sport & Bewegen en adviesbureau benVitaal hebben van de overheid een subsidie van €4.1 miljoen toegekend gekregen om te investeren in activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid in de fitnessbranche. De partners zetten met de samenwerking in op zowel groeps- als individuele activiteiten om werkenden gezonder en vitaler aan het werk te houden en meer bewust te maken over hun eigen loopbaan.

De subsidie is toegekend op basis van de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uitregeling (MDIEU)-regeling, die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het leven is geroepen om sectoren te ondersteunen die investeren in duurzame inzetbaarheid. De activiteiten hebben betrekking op verschillende thema’s, zoals het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken, het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en het bevorderen van bewustwording over de loopbaan van werkenden.

Investeren in duurzame inzetbaarheid binnen de fitnessbranche is van groot belang. De branche heeft te maken met verschillende uitdagingen, waaronder werkenden die vroegtijdig de branche verlaten. Dit komt door gezondheidsklachten of het gebrek aan zekerheid of doorgroeimogelijkheden.

Het is het doel van de samenwerkingspartners om door middel van de regeling toe te gaan werken naar een duurzamer werkmodel binnen de fitnessbranche, waarbij een baan als volwaardig wordt gezien, aldus Ronald Wouters (CEO) en Patrick Rijnbeek (directeur) van NL Actief. Dat is ook waarom FNV Sport & Bewegen het initiatief omarmt: uiteindelijk zal een duurzamer werkmodel zorgen voor een verbetering van de werkgelegenheid in de fitnessbranche op lange termijn. Jos Poulissen (directie benVitaal) voegt daaraan toe dat: ‘hij blij en trots is met het binnenhalen van deze subsidie omdat deze de hele branche letterlijk en figuurlijk in beweging brengt.’

Activiteiten bestaan uit groepsactiviteiten zoals workshops en kortdurende trainingen, verzameld op een leerplatform en individuele activiteiten zoals vitaliteits- en loopbaancoaching. Voor bedrijven is het mogelijk een bedrijfsscan uit te voeren om richting te geven aan het bedrijf. Alle activiteiten hangen met elkaar samen, waardoor het deelnemen aan verschillende activiteiten de effectiviteit zal versterken.

Wilt u meer weten over de MDIEU-regeling die is toegekend? Neem dan contact op met NL Actief of Sascha van Bentem van benVitaal via 043-2050189 of vanbentem@benvitaal.nl.