Sporten

Intro

Sport je al? Overweeg je om binnenkort te gaan sporten of bewegen? Of twijfel je nog en wil je meer weten over de mogelijkheden hiervan? Sporten is goed voor je gezondheid. Daarom willen wij dit stimuleren en kun je via je werkgever flink voordeel ontvangen op je sportabonnement. benVitaal is gespecialiseerd in allerlei sport- en/of bewegingsvormen. Bovendien ontvang je van benVitaal gratis gezondheidstools. Je bespaart direct, ook als je al lid bent. Je kunt hier als particulier aan meedoen, of via je werkgever. Doe je mee?

Bedrijfsfitness

Sporten met korting? Via onze fiscale bedrijfsfitnessregeling kun jij met belastingvoordeel sporten. Dat kan oplopen tot maar liefst 49,5%! Je betaalt je sportabonnement via je loonstrook. Voor jouw werkgever is deze regeling budgetneutraal. Bovendien ontzorgt benVitaal jouw werkgever in de administratieve afhandeling ervan. Heb je al een sportabonnement? Zet het gemakkelijk om naar bedrijfsfitness.

In zowel Nederland als België zijn tal van sport- en beweeglocaties aangesloten op onze dienstverlening. We bieden zowel fitness als andere sporten aan. Denk aan zwemmen, golf, vechtsport, dansen, cabine programma’s, yoga, pilates en nog veel meer. We breiden constant ons aanbod uit. Sporten bij Anytime Fitness, Basic Fit, SportCity en Crossfit? Sporten bij een kleinere aanbieder? Zowel grote sportketens als lokale sportcentra doen met ons mee.

Beweegprogramma’s

Méér dan fitness

Met de bedrijfsfitnessregeling van benVitaal sport je niet alleen met korting. Ook maak je gebruik van diverse andere vitaliteitsmodules. Daardoor kom je letterlijk in beweging én krijg je extra ondersteuning voor een gezonde leefstijl. Naast een financieel voordelig lidmaatschap krijg je dus extra modules waarmee jij jouw leefstijl en vitaliteit verbetert.

Online begeleiding

Naast sporten bieden wij actief diverse online begeleidingsmodules aan. Met een online leefstijlprogramma ga je zelfstandig en planmatig aan de slag met jouw vitaliteit en leefstijl. Je krijgt in een digitaal leerplatform informatie, opdrachten en oefeningen die je op je eigen tempo kan volgen. Ook kun je de module ‘Verantwoord sporten’ volgen. Hierin leer je hoe je sport op de juiste manier aanpakt, opbouwt en blessures voorkomt. Daarbij kun je elke maand meedoen met een live online vitaliteitswebinar over diverse onderwerpen. De kennis die we hierin overbrengen, helpt jou bij het bewustwordingsproces. Eerdere deelnemers waarderen dit enorm!

Fit met korting

Ook zonder fiscale bedrijfsfitnessregeling kun je via benVitaal sporten met korting. Dit heet de Fit met Korting. Dit is interessant voor organisaties zonder ruimte in de WKR én voor jouw eigen gezinsleden. Dit abonnement verloopt niet via je werkgever. Je betaalt zelf het abonnement waarbij je gemiddeld 15% korting krijgt.

Korting voor gezinsleden

Samen sporten is leuker, en het is bewezen dat je het samen langer volhoudt. Daarom biedt benVitaal voor inwonende gezinsleden de “Fit met Korting” module. Hiermee ontvangen jouw gezinsleden gemiddeld 15% korting op een sportabonnement. Dit abonnement verloopt niet via je werkgever. Jouw gezin profiteert van de korting en jullie betalen zelf het abonnement.

Beweegprogramma’s

Beweegprogramma: een introductie in sport
Afvallen? Fitter worden? Of je rug sterker maken? Met een beweegprogramma maak je kennis met een sport- of beweegcentrum naar keuze. Tijdens het programma werk je vijf weken aan persoonlijke sportdoelen. Onder professionele sportbegeleiding. Zonder verdere verplichtingen, maar met de mogelijkheid om een lidmaatschap af te sluiten.

Onze referenties

Door de coaching heb ik inzicht gekregen in de verhouding tussen stress en herstelmomenten en heb ik een vaste structuur kunnen creëren in mijn werkdag. Dit zorgde voor meer rust. Daarnaast heb ik ‘nee’ leren zeggen tegen uitnodigingen van overleggen als mijn agenda te vol was. Samengevat hebben de gesprekken met Kim voor bewustwording gezorgd en waren ze als ‘stok achter deur’ om besproken zaken toe te passen en de positieve verandering te ervaren.
Gabrielle ten Berge
Een tijd geleden kwam ik er via een collega van de Universiteit Maastricht achter dat ik via benVitaal bedrijfsfitness voordelig kan sporten. Ik maak hier nu sinds ruim 1,5 jaar gebruik van en ga wekelijks naar Reformer Pilates bij ZesBoutique in Maastricht. Ik dacht dat ik niet van binnen sporten hield, maar geen les is hetzelfde en ik word elke week weer uitgedaagd. Ik ben leniger en sterker geworden. Daarnaast maakt het mijn hoofd heerlijk leeg omdat ik me enorm moet concentreren op de oefeningen. Super dat ik op deze manier een voor mij nieuwe sport heb ontdekt waar ik wekelijks met veel plezier naar toe ga en waarvoor ik slechts de helft betaal van het normale bedrag.
Judith Buddenberg
Omdat ik mijzelf wil ontwikkelen heb ik mij aangemeld voor dit traject bij benVitaal. Ik had gelijk een klik met de coach waardoor ik mij meer ging openstellen en het gesprek vertrouwd liep. Het werd steeds duidelijker welke richting ik op ging. Door de creatieve opdrachten en het bijspringen waar nodig ben ik echt verder gekomen. Het is fijn om te weten dat hetgeen waarin je wilt doorgroeien ook daadwerkelijk uit het coachtraject komt.
Andjella Heukels
De coach van benVitaal heeft mij prettig gecoacht tijdens een begeleidingstraject over stress en time-management. Hierbij zijn bruikbare tools aangereikt die mij hebben geholpen om een betere werk/privé balans te creëren. Ook heeft de coach mij op een fijne manier een spiegel voorgehouden. Het traject heeft mij concrete acties opgeleverd om stress te verlagen, om te gaan met stressoren, om prioriteiten te bepalen en te focussen op wat belangrijk is wat resulteerde in een groei met mijn sales team.
Marco Peeters, Business Manager , Grodan (part of the Rockwool group)
Mijn enthousiaste, betrokken en kundige coach heeft mij begeleid om te stoppen met roken. Het enthousiasme van Lotje, het stop-team en de overige deelnemers heeft eraan bijgedragen dat ik nog steeds gestopt ben. Stoppen met een groep motiveert meer en het is inderdaad gelukt, het blijft bij vlagen moeilijk maar de momenten worden korter. Beginnen is gewoon geen optie meer.
Marc Geilen
Op aanraden van de Arbo-medewerker heb ik mij tijdens mijn ziekteperiode aangemeld voor een coachtraject en ben ik bij benVitaal terechtgekomen. Wat ik fijn vond was dat ik mijn verhaal kwijt kon en dat de coach een rustige, open, nuchtere houding had en heel concreet te werk ging. Door goede tips, eyeopeners en de opdrachten die ik heb gekregen ben ik erg geholpen in mijn proces en is mijn werk weer op de rails gekomen.
Resian Bongers, Verpleegkundige JGZ
Ik sport nu al een aantal jaren via benVitaal. Daarvoor had ik wel steeds de intentie om iets te gaan zoeken, maar stelde dit uit. Toen ik hoorde dat er een mogelijkheid was om met korting te sporten,  trok me dat over de streep om toch weer op zoek te gaan. Het aanbod via benVitaal is groot en heb zo een leuke sportschool bij mij in de buurt gevonden. 
Sabine Lemeer