Corona; nieuws bedrijfsfitness en Fit met Korting

< Terug

25 maart, 2020

Corona; nieuws bedrijfsfitness en Fit met Korting

Sinds zondag 16 maart 2020 is de strijd tegen het coronavirus in een nieuwe fase terechtgekomen en heeft de overheid besloten om alle sportaanbieders te sluiten tot (tenminste) 6 april 2020.

Vragen over je abonnement
benVitaal kan als intermediair tussen sportaanbieders en sporter geen uitspraken doen over bevriezen of tijdelijk stopzetten van je abonnement. Juridisch kan een sportaanbieder zich beroepen op overmacht en hoeft dus het abonnement niet te bevriezen of op te schorten. Zie hiervoor ook het standpunt van de branche organisatie NL Actief.

We registreren wel van alle sportaanbieders of en hoe ze gaan compenseren, zodat we dit uiteindelijk ook met de sporters kunnen verrekenen.

Aangezien we niet weten hoe lang deze situatie nog gaat duren, kunnen we ook niet met zekerheid zeggen wat de compensatie precies zal worden. Nota bene, het betreft hier de compensatie van het abonnementsgeld bovenop de alternatieve compensaties zoals online trainen, gebruik van materialen en of webinars van benVitaal.

Concreet betekent dit dat wij pas als de crisis voorbij is, de centra weer open zijn en de deelnemers weer kunnen sporten, per sporter het compensatiebedrag (zoals dit door de aanbieder is bepaald) zullen vergoeden. Je dient hiervoor het formulier corona compensatie in te vullen. Opzeggen vanwege de corona crisis is niet mogelijk.

De sportaanbieders doen daarbij optimaal hun best om de abonnementen op alternatieve wijze in te vullen, bijvoorbeeld door online beweegapplicaties aan te bieden of hun materialen aan de leden uit te lenen. benVitaal voegt hier nog 4 online webinars per maand t.w.v. € 20,- aan toe. Meer info over de inhoud van deze webinars lees je onderstaand.

Blijven bewegen is belangrijker dan ooit
Gelukkig bieden nagenoeg alle sportaanbieders alternatieven aan zodat hun leden toch kunnen blijven sporten en bewegen, denk hierbij aan online lessen, oefeningen, work-outs en schema’s etc. Je kunt bij je eigen centrum nagaan welke alternatieven jouw club aanbiedt.
 
Naast deze alternatieven heeft ook benVitaal een extra alternatief ontwikkeld. Alle bedrijfsfitnessleden kunnen namelijk vanaf 26 maart gratis deelnemen aan webinars die gericht zijn op het werken aan je gezondheid en het opbouwen van weerstand gedurende deze overmachtssituatie.
 
De volgende webinars zijn in mei live te volgen:
  • Blijf fit en sterk met zittend werk!
  • Opgesloten met verschillende persoonlijkheden
  • Ik zie de eetbui al hangen...
  • Het nieuwe ontspannen
 
De webinars van april zijn on demand te bekijken:
  • Jouw waardevolle weerstand
  • Corona stress
  • Werken naast de koekjeskast 
  • Werk-Privé balans bij thuiswerken
  • Werk-Privé balans bij een beroep in Corona-tijd

Klik hier voor meer info of om je aan te melden!